HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Μπήκε με το δεξί ο Παναθηναϊκός

 
Ο εξαιρετικός Παναθηναϊκός κυριάρχησε από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό στην πρεμιέρα της Superleague, φτάνοντας έτσι σε μια εύκολη νίκη εναντίον του Λεβαδειακού με 3-0 σε μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύει τους πράσινους. Ο Αντρέα Στραματσιόνι, σε αντίθεση με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έδωσε μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός, προτίμησε να παρατάξει την ομάδα με το γνώριμο 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Λουκ Στιλ, στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησαν οι Κουτρουμπής και Ιβάνοφ, δεξί μπακ ο Μεστο και αριστερό ο Χουλτ. Ο Ζέκα και ο Λεντέσμα αποτέλεσαν το δίδυμο στην μεσαία γραμμή με τον Γουακάσο αριστερό εξτρέμ, τον Ιμπάρμπο δεξιά και τον Λουντ δεκάρι, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Μάρκους Μπεργκ.

 Στην αντίπερα όχθη ο Λεβαδειακός παρατάχθηκε με 4-3-3 δίνοντας μεγάλη έμφαση στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Τερματοφύλακας για τους γηπεδούχους ήταν ο Ναμάσκο. Στο κέντρο της άμυνας προτιμήθηκαν οι Τριποτσέρης και Μουλόπουλος με δεξί μπακ τον Ουόν και αριστερό τον Μιλίαζες. Την τριάδα του κέντρου συνέθεσαν οι Μαχαίρας Ζεζίνιο και Καλτσάς. Στην αιχμή του δόρατος ήταν ο Βαγγέλης Μάντζιος ενώ αριστερά του ήταν ο Μπαλγκαζουανί και δεξιά ο Γιακουμάκης.


 Ο Παναθηναϊκός με την έναρξη της αναμέτρησης πίεσε ψηλά με σκοπό να δείξει ποιος είναι το απόλυτο φαβορί και τα κατάφερε καθώς μόλις στο 7' κέρδισε πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Μπεργκ από τον Μαχαίρα. Ο Λεντέσμα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και στο 8' οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ. Από αυτό το σημείο και μετά το τριφύλλι δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Λεβαδειακό να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει κάτι από αυτό το ματς. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έψαξαν το δεύτερο γκολ χάνοντας σωρεία ευκαιριών με κύριους  πρωταγωνιστές τον Μπεργκ και τον Γουακάσο. Αυτοί βέβαια ήταν και οι πρωταγωνιστές του δεύτερου γκολ των πρασίνων στο 37'. Ο Ζέκα πήρε την μπάλα από τα αριστερά, έβγαλε την σέντρα και ο Μπεργκ με κεφαλιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Γουακάσο που με προβολή άνοιξε και αυτός λογαριασμό, μετά τον Λεντέσμα, με την φανέλα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα.

 Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο. Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν ψηλά να κλέβουν μπάλες και να χάνουν ευκαιρίες. Ο Λεβαδειακός από την άλλη δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του και δεν απείλησε ούτε στο ελάχιστο την εστία του Στιλ. Παρόλα αυτά είχε σε εξαιρετική μέρα τον Ναμάσκο που είχε καίριες επεμβάσεις σε δύσκολα σουτ των Γουακάσο και Ιμπάρμπο καθώς και σε δύο τετ α τετ του Μπεργκ. Η είσοδος του Λέτο στο 66' στην θέση του Λουντ άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 και έκανε το τριφύλλι ακόμα πιο κινητικό επιθετικά με αποτέλεσμα να έρθει και το τρίτο γκολ στο 74'. Έπειτα από πανέμορφη κάθετη του Μπεργκ ο Μέστο βγήκε από πλάγια θέση δεξιά και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Λέτο για να γράψει το τελικό σκορ.


 Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα παίζοντας παράλληλα ελκυστικό ποδόσφαιρο και έδειξε πως φέτος μπορεί να βάλει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. 


  Δείτε παρακάτω τα γκολ της αναμέτρησης:


Διαβάστε επίσης στο allinGOAL:

Media Corner | Παρακολουθήστε την playlist του allinGOAL στο Youtube