HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Σήμερα ο πρώτος τελικός του Λιμπερταδόρες


Στην έδρα της Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγιε από τον Ισημερινό θα διεξαχθεί σήμερα το πρώτο παιχνίδι για τον τελικό του φετινού Κόπα Λιμπερταδόρες η οποία και θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Νασιονάλ από την Κολομβία.


Η ομάδα από τον Ισημερινό είναι η ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά καθώς μόλις πριν έξι χρόνια πανηγύρισε την άνοδο στην 1η κατηγορία στο εγχώριο πρωτάθλημα της και φέτος είναι η τρίτη της συμμετοχή στο Λιμπερταδόρες. Μάλιστα την επιτυχία της κάνει ακόμα πιο μεγάλη το γεγονός ότι γίνεται η πρώτη ομάδα που φτάνει στον τελικό έχοντας αποκλείσει ταυτόχρονα τις μεγάλες Ρίβερ Πλέιτ (στους 16 της διοργάνωσης) και Μπόκα Τζούνιορς (στους 4 )αντίστοιχα. Η Ιντεπεντιέντε στηρίζει την δύναμη της αποκλειστικά στην έδρα της που είναι αήττητη σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά και θα επιδιώξει σήμερα ένα καλό αποτέλεσμα έτσι ώστε να μπορέσει να το υπερασπιστεί στον επαναληπτικό μια εβδομάδα αργότερα στην Κολομβία.


Απέναντι της θα βρει σαφώς μια πιο έμπειρη ομάδα στην διοργάνωση την Ατλέτικο Νασιονάλ η οποία συμπληρώνει φέτος 14 συμμετοχές. Η ομάδα από το Μεδεγίν έχει στο παλμαρέ της ένα Κόπα Λιμπερταδόρες το οποίο είχε κατακτήσει το 1989 και φέτος θα προσπαθήσει να τα διπλασιάσει μετά από 27 χρόνια. Η Ατλέτικο Νασιονάλ απέκλεισε στα ημιτελικά με δύο νίκες τη Σάο Πάολο από τη Βραζιλία,ωστόσο η πρόκριση που έδωσε φτερά στους επιτελείς της ομάδας ήταν αυτή απέναντι στη Ροζάριο Σεντράλ από την Αργεντινή. Στο πρώτο παιχνίδι στο Ροζάριο η Ατλέτικο ηττήθηκε με 1-0 και  με τον επαναληπτικό στη Κολομβία να ξεκινάει με τους χειρότερους οιωνούς (μόλις στο 9ο λεπτό οι Αργεντινοί προηγήθηκα από το σημείο του πέναλτι) η πρόκριση έμοιαζε μακρινή.Ωστόσο με γκολ στο 95' οι Κολομβιανοί έκαναν το 3-1 και  προκρίθηκαν στους 4 της διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος είναι ο πρώτος τελικός από το μακρινό 1991 που στον τελικό δεν συμμετέχει ομάδα από την Αργεντινή ή την Βραζιλία.

Διαβάστε επίσης στο allinGOAL:

Media Corner | Παρακολουθήστε την playlist του allinGOAL στο Youtube