HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME HOME

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μάντσεστερ


Ο εμφύλιος του Μάντσεστερ, ένα από τα πλέον πολυαναμενόμα ντέρμπι της φετινής χρονιάς, μιας και εκτός από την τοπική του σημασία, Γιουνάιτεντ και Σίτυ είναι οι δύο βασικοί διεκδικητές της Premier League μαζί με την Τσέλσι του Κόντε, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 2.30 μμ. Εξαιρετικό ξεκίνημα και με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στο 3/3, περιμένουμε να δούμε ποιος θα κάνει το 4 στα 4 ή αν θα μοιραστούν το βαθμό της ισοπαλίας! Αναμένεται ένα πολύ δυνατό ματς, μία παρτίδα σκάκι μεταξύ των γκραν μαιτρ Ζοσέ και Πεπ!

Ανάλυση αγώνα (γράφει ο Κολομπιάνος)

Αγωνιστικά, αναμένεται γρήγορο και ενδιαφέρον παιχνίδι, τόσο λόγω της αδιαμφισβήτητης ποιότητας των δυο ομάδων, όσο και λόγω των διαφορών στον τρόπο ανάπτυξης τους και στη γενικότερη φιλοσοφία των δυο προπονητών.

Οι γηπεδούχοι του Ζοσέ Μουρίνιο αναμένεται να παραταχθούν με το σύνηθες 4-4-1-1 με τους Ντε Χέα, Μπαϊγί, Μπλιντ, Βαλέντσια και Σω ή Σμόλινγκ στην αμυντική γραμμή , Πογκμπά και Φελαϊνί στα χάφ, Ρούνεϊ σε ελεύθερο ρόλο πίσω απο τον Ιμπραΐμοβιτς και δυο εκ των Μαρσιάλ, Μάτα, Μικιταριάν και Λίνγκαρντ στα εξτρέμ. Η Σίτι θα ξεκινήσει πιθανότατα με τους Μπράβο (εφόσον κριθεί έτοιμος), Στόουνς, Οταμέντι, Ζαμπαλέτα, Κολάροφ στην άμυνα, Φερναντίνιο, Ντε Μπρούιν και Σίλβα στο κέντρο με τους δυο τελευταίους να εναλλάσσουν ρόλους κατά την ανάπτυξη, Στέρλινγκ και Νάβας στα άκρα και τον Νολίτο ή Ιχεανάτσο στην κορυφή (μιας και ο Σέρχιο Αγκουέρο είναι τιμωρημένος), στο αγαπημένο 4-3-3 του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Πως τα φέρνει η άτιμη ζωή;
Αυτό που είδαμε μέχρι στιγμής και από τις δυο ομάδες είναι παιχνίδι κυριαρχίας, με τους αντιπάλους τους να μένουν κατά το μεγαλύτερο διάστημα κλεισμένοι στο 1/4 του γηπέδου. Η προσέγγιση στην τελική προσπάθεια είναι αυτή που διαφέρει για τους δυο μονομάχους, με τη Γιουνάιτεντ να προτιμά τη σέντρα προς αναζήτησή του Ιμπραΐμοβιτς ή το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ αντίθετα οι Πολίτες ψάχνουν τρόπο να διασπάσουν την αμυντική γραμμή μέσω κάθετης πάσας στα εξτρέμ ή τον Αγκουέρο και τριγωνικών σχέσεων μεταξύ των ακραίων μπακ, των εξτρέμ και των χάφ.

Προσωπικά εικάζω πως το ρόλο του οδηγού στο παιχνίδι θα πάρουν οι φιλοξενούμενοι, φιλοδοξώντας να έχουν την κατοχή της μπάλας, ενώ ο Ζοσέ Μουρίνιο θα προτιμήσει να προσέξει τα μετόπισθεν και να επιχειρήσει να χτυπήσει με αντεπιθέσεις και στημένα, όπως ξέρει πολύ καλά να κάνει και συνηθίζει σε παιχνίδια τέτοιας κρισιμότητας. Ποδοσφαιρικά, η Σίτι διαθέτει σίγουρα πιο γρήγορη ομάδα , ειδικότερα στο κέντρο, κάτι που θα δυσκολέψει αρκετά πιστεύω τους κόκκινους διαβόλους να αναπτυχθούν από τον άξονα και να κρατήσουν τη μπάλα, αλλά πάντα σε τέτοια παιχνίδια η θεωρία περνάει στην άκρη καθώς μια φάση είναι αρκετή για να αλλάξει ριζικά το ρου του αγώνα, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε κορυφαίο επίπεδο, όπου όλα είναι πιθανά.

Παλαιότερα...  (θυμούνται οι Αργεντίνος και Βεστφαλός)

Αύγουστος 1957: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 4-1

Το τελευταίο ματς πριν από την τραγωδία του Μονάχου

Απρίλιος 1974: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-1

Το γκολ πέτυχε ο Ντένις Λόου, που μετρούσε μέχρι τότε 237 γκολ με την κόκκινη φανέλα!

Νοέμβριος 1994 : Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 5-0

Η ευρύτερη νίκη των διαβόλων έγινε με πρωταγωνιστή τον Αντρέι Καντσέλσκις που πέτυχε χατ-τρικ

Απρίλιος 2001: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1

Το προσχεδιασμένο χτύπημα του Ρόι Κιν στον Χάαλαντ στη μεταξύ τους κόντρα

Σεπτέμβριος 2009: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 4-3




Φλεβάρης 2011: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 2-1



Δεκέμβριος 2011: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-6
Το "Γιατί πάντα εγώ;" του Μπαλοτέλι στη συντριβή της Γιουνάιτεντ μέσα στο Ολντ Τράφορντ

Διαβάστε επίσης στο allinGOAL:

Media Corner | Παρακολουθήστε την playlist του allinGOAL στο Youtube